TAALWINKEL

Ik ben geboren als Martine Winkel, maar ik trouwde een meneer Taal en zo begon ik de Taalwinkel. Na de opleiding Boekhandel & Uitgeverij, werkte ik voor tijdschriften, bij bibliotheekorganisaties en op communicatie afdelingen. In 2016 studeerde ik af als gecertificeerd docent creatief schrijven bij Scriptplus, verbonden aan het VU Taalcentrum. Daarna deed ik in 2018 en 2019 een opleiding in storytelling bij de Storytellingacademy en hoop ik in 2020 hoop af te studeren.

Inmiddels ben ik niet meer getrouwd met meneer Taal en heet ik weer gewoon Martine Winkel. In 2017 publiceerde ik over die scheiding een wekelijkse column in het tijdschrift Vriendin. Het leerde me over de kracht van kwetsbaarheid en gaf me de inzichten om weer op mijn verbeeldingskracht te vertrouwen en de held te worden in mijn eigen verhaal. Dit wil ik ook aan anderen leren.

Ik help daarom bij het vinden en schrijven van verhalen en ik geef les in storytelling, creatiever schrijven en verbeeldingskracht. Dit doe ik door mensen te inspireren en te motiveren om op verhaal te komen en schrijfplezier te ervaren en zo breng ik steeds meer mensen in een (creatieve) flow zodat ze (weer) een goed gevoel hebben.

Proefpersoon & Recensent
Ondertussen blijf ik proeven van het leven en doorloop daarbij alle fasen van een echt heldenverhaal. Van de oproep tot avontuur, tot gevechten met draken, omdat ik geloof dat ik steeds weer als een phoenix uit mijn as zal verrijzen. En over die ervaringen schrijf ik dan.

Proeven doe ik ook voor bedrijven: of het nu een cursus tuinontwerpen of paaldansen is, of het recenseren van een restaurant. Ik heb les gehad aan de Academie Culinair en Wijnschrijven van Onno Kleyn en schreef sfeervolle eetervaringen, stemmige smaakverslagen en culinaire ontdekkingsreizen o.a. in opdracht van http://www.dichtbij.nl/ en het Heineken Bierblad. Wil je dat ik schrijf over jouw bedrijf? Laat mij je dan testen.

Schrijfdocent en chief storyteller
Als gecertificeerd docent creatief schrijven en storyteller geef ik niet alleen training aan particulieren maar ook incompany bij bedrijven, op scholen, in bibliotheken en op evenementen. Denk hierbij aan:

  • storytelling
  • bloggen
  • columns
  • korte verhalen
  • reflectief schrijven
  • dagboekschrijven
  • freewriting
  • spelen met taal
  • heldenverhalen

Ik gebruik hiervoor een mix van creatieve oefeningen en lesmethoden die schrijven leuk maakt en de verbeeldingskracht laat stromen, voor iedereen, mét of zonder ervaring.

Neem voor meer informatie over trainingen, workshops of schrijfopdrachten contact met mij op.