Ontdek het plezier van schrijven

Creative writing is mijn manier om op verhaal te komen en mijn creativiteit te laten stromen. En als gecertificeerd docent creatief schrijven (KunstKeur), kan ik dat jou ook leren.

Op verhaal komen

Met creatieve schrijfopdrachten laat ik je persoonlijke ervaringen en anekdotes op verschillende manieren verkennen en uitdrukken. Dat gaat vaak een niveau dieper dan wat zich aan de oppervlakte lijkt te bevinden. Deze manier van creatief schrijven zorgt ervoor dat je even stil kunt staan in de dynamiek van het leven en aandacht kunt geven aan je gevoelens, gedachten en emoties. Je schrijft uit je hart, waardoor je geest tot rust komt en je verborgen verhalen ontdekt. Voor veel deelnemers is creatief schrijven daardoor ook vergelijkbaar met een actieve vorm van mindfulness of meditatie. Persoonlijke blokkades en writersblocks lossen op en er is weer ruimte voor ‘flow’ en plezier.

Creativiteit vergroten

Met mijn creatieve schrijfoefeningen oefen je niet alleen om je gevoelens, gedachten en emoties op verschillende manieren uit te drukken, maar maak je ook kennis met verschillende schrijfvormen als fictie, poëzie, non-fictie en woordkunst. Je speelt met narratieve elementen, oftewel de kenmerken van een verhaal. Ik prikkel je zintuigen en leer je om je (weer) te  verwonderen, nieuwsgierig te zijn, je verbeelding te gebruiken, motivatie te vinden en inspiratie op te doen. Ondertussen doorleef je je eigen verhalen en ontdek je jouw persoonlijk schrijfstem.