TAALWINKEL

Ik ben geboren als Martine Winkel, maar ik trouwde een meneer Taal en zo begon ik de Taalwinkel.

Ik help bij het vinden en schrijven van verhalen en ik geef les in storytelling, schrijven en creativiteit. Dit doe ik door mensen te inspireren en te motiveren om op verhaal te komen en schrijfplezier te ervaren, zodat ik steeds meer mensen in een (creatieve) flow breng en een goed gevoel over zichzelf geef.

Inmiddels ben ik niet meer getrouwd met meneer Taal en heet ik weer gewoon Martine Winkel, maar professioneel heb ik de Taal in de Winkel gelaten.

Columnist & Blogger
Als columnist schreef ik in 2017 een jaar lang voor het tijdschrift Vriendin. Het dagboek van Kirsten was gebaseerd op mijn leven.

Proefpersoon & Recensent
Ik proef van het leven. Soms is dat verrukkulluk en soms is het niet te pruimen. En daar schrijf ik dan over. Van cursus tuinontwerpen tot paaldansworkshop en van moederschap tot onderbroekenparty.  Ik heb les gehad aan de Academie Culinair en Wijnschrijven van Onno Kleyn en schreef sfeervolle eetervaringen, stemmige smaakverslagen en culinaire ontdekkingsreizen o.a. in opdracht van http://www.dichtbij.nl/ en het Heineken Bierblad. Wil je dat ik schrijf over jouw bedrijf? Laat mij je dan testen.

Schrijfjuf & Taalcoach
Als gecertificeerd docent creatief schrijven geef ik niet alleen training aan particulieren maar ook incompany bij bedrijven, op scholen en in bibliotheken. Denk hierbij aan storytelling, bloggen, columns en korte verhalen, maar ook aan reflectief schrijven, dagboekschrijven en freewriting. Ik gebruik hiervoor een mix van creatieve oefeningen en lesmethoden die schrijven leuk maakt en de creativiteit laat stromen, voor iedereen, mét of zonder ervaring. Volg mij hiervoor ook op Facebook.

Content Design
Voor de inzet van visuele communicatie in (multi)mediacampagnes werk ik nauw samen met programmeurs en vormgevers. Samen zorgen we voor een totaal ontwerp waarin teksten, afbeeldingen, video’s, graphics en andere toepassingen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Spoken Word
Spoken word poetry vind ik in één woord: fantastisch. Maar ik ben nog in ontwikkeling.