Schrijven

Start to write …

Is schrijven ook helemaal jouw ding, maar heb je geen tijd, geen inspiratie of ben je te perfectionistisch? Geef je dan nu op voor de Start to write challenge. Vijf dagen lang ga ik je inspireren, prikkelen en aanmoedigen om te schrijven, schrijven en nog eens te schrijven. We starten bij 25 deelnemers.

Lief dagboek…

We kennen allemaal het stereotype begin van een willekeurige pagina uit een meisjesdagboek. Maar dagboekschrijven is veel meer dan dat. Maak nu kennis met creatief dagboekschrijven en ontdek verschillende vormen om herinneringen op te halen, gebeurtenissen vast te leggen en te reflecteren op wat je hebt meegemaakt. Kijk op de kalender voor workshops en cursusdata.

Haikuwandelingen door het duin

Wil je jouw wandelbeleving verdiepen, je bewustwording aanscherpen en het hier en nu intenser beleven? Leer in 4 seizoenen om je natuur observaties in woorden uit te drukken en te vertalen naar een haiku, een kort japans gedichtje over de natuur van slechts 3 regels.

De cursus en de wandeling

Vier keer – ieder seizoen één keer – maken we onder begeleiding van een boswachter van PWN een wandeling van drie kwartier tot een uur door het duingebied, waarbij je inspiratie opdoet voor het schrijven van je haiku. De wandeling wordt grotendeels in stilte gelopen. Tijdens de wandeling maken we enkele tussenstops waar je aantekeningen kunt maken over seizoenverschijnselen in het duingebied, vragen kunt stellen aan de boswachter en eventueel de aanzet voor je gedicht kunt maken. Na de wandeling schrijf je op basis van je  waarnemingen in het duingebied een haiku en leest deze voor aan de groep. Alle deelnemers geven en ontvangen vervolgens feedback op elkaars werk en daarna werk je je haiku uit tot een definitieve versie.

Na afloop van de cursus heb je voor ieder seizoen een definitieve haiku geschreven. Jouw vier  haiku’s worden met die van de andere cursisten gebundeld en meegegeven of opgestuurd.

Cursusdata:

  1. Introductie en wandeling 1: woensdag 27 september
  2. Wandeling 2: woensdag 17 januari
  3. Wandeling 3: woensdag 28 maart
  4. Wandeling 4: woensdag 27 juni

Tijden: Van 10:00 tot 12:00 u

Tarief: € 75,- p.p. ( Dit is voor de serie van 4 lessen/wandelingen, koffie/thee en koek, schriftje, certificaat voor deelname en gebundelde haiku’s)

NB: De cursus gaat door bij tenminste 8 deelnemers!

Opgeven kan op: https://www.pwn.nl/natuur/activiteiten/cursus-haikus-schrijven

Schrijfcafé

Een schrijfcafé is precies wat het lijkt: samen schrijven in een café. Zelf vind ik schrijven met koffie en thee ook een prima omschrijving. We schrijven in een flow: aan de hand van een thema laten we onze gedachten zo snel mogelijk los op papier, zodat je hoofd geen tijd heeft om na te denken over wat er uit je pen vloeit. Daarna lezen we een voor een de geschreven teksten terug. Wat je hebt geschreven en welke emotie(s) je daarbij voelt, alles mag er zijn. Niemand oordeelt of geeft commentaar. Bewust naar elkaar luisteren is minstens zo belangrijk als het schrijven zelf.

Benodigdheden en kosten

  • Zorg zelf voor een fijne pen en een mooi schrift. Kennis en ervaring zijn niet nodig. Koffie en thee zijn inbegrepen.
  • Kosten: € 12,50 per persoon. Fijn als je dat gepast kunt betalen.

Schrijf je mee?

Houd de kalender in de gaten voor de data! Of doe een verzoek.